Lifestyle

Pa vaksinim ndaj COVID-19, “riinfektimet mund të ndodhin çdo 16 muaj”

The Guardian
 

“Kur ka një mbizotërim kaq të lartë dhe ekspozim të vazhdueshëm ndaj virusit, sikurse po ndodh nëpër shkolla, do të ketë më shumë njerëz të riinfektuar, pavarësisht prej asaj nëse i kanë marrë dy vaksina apo jo”, ka thënë për “Guardian” Stephen Griffin, profesor i asocuar i virologjisë në Universitetin e Leedsit

Derisa numri i infektimeve me COVID-19 po rritet në Angli, njerëzit po raportojnë ende përditë e më shumë se po infektohen me virusin Sars-CoV-2 për të dytën apo të tretën herë.

Analizat e reja të kryera në Mbretërinë e Bashkuar kanë sugjeruar se të pavaksinuarit mund të riinfektohen me COVID-19 mesatarisht çdo 16 muaj, ka raportuar të mërkurën e përditshmja britanike “Guardian”.