Lifestyle

Efektet anësore të fshehta të çajit, sipas shkencës

 

Kur mendojmë për pijen e preferuar në botë, mendja na shkon menjëherë tek kafeja. Sidoqoftë, çaji në fakt është pija më e lirë dhe e konsumuar anembanë globit.

Hulumtimet kanë zbuluar se lista e përfitimeve të mira nga pirja e çajit është e gjerë, me rezultate si ulja e inflamacionit, ulja e rrezikut të sëmundjeve të zemrës dhe sëmundjeve kronike, ulja e sheqerit në gjak dhe shumë më tepër.