Lifestyle

Pirja e kafesë ul rrezikun për sëmundje të mëlçisë, sipas studimit të fundit

 

Pirja e deri tre ose katër filxhanëve me kafe në ditë, redukton rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve kronike të mëlçisë, apo edhe vdekjes si pasojë e tyre, ka konstatuar studimi më i fundit.

Gjetjet e studimit të publikuar në gazetën “BMC Public Health”, thonë se konsumuesit e kafesë janë për 21% më pak të rrezikuar të preken nga sëmundje kronike të mëlçisë dhe 49% më pak të rrezikuar që të vdesin nga sëmundja kronike e mëlçisë, në krahasim me ata që nuk e konsumojnë kafenë.