Lifestyle

Shenja të aktivitetit gjeologjik evidentohen në Venerë

 

“E kemi identifikuar një strukturë të panjohur më herët të një deformimi tektonik në Venerë, që ka ardhur shkaku i një lëvizjeje të brendshme sikurse në Tokë”, ka thënë autori kryesor Paul Byrne, profesor i asociuar i shkencës planetare në Universitetin Shtetëror të Karolinës Veriore

Shkencëtarët kanë gjetur prova se disa pjesë të sipërfaqes së Venerës lëvizin sikurse ato të kontinentit të Tokës. Dhe përderisa ky aktivitet nuk ndodh nga pllakat tektonike, sikurse në Tokë, mund të konsiderohet si një “kushëri” i atij procesi.

Agjencia britanike e lajmeve BBC ka raportuar se zbulimet i janë përshtatur pamjes së një planeti pothuajse të gjallë, në kundërshtim të plotë me mënyrën se si është trajtuar zakonisht Venera.