Lifestyle

Çfarë efekti kanë vaksinat ndaj variantit Delta?

 

Është zbuluar se nivelet e antitrupave te personat që kanë marrë që të dy dozat e vaksinës Pfizer-BioNTech ishin gjashtë herë më të ulëta në praninë e variantit Delta, krahasuar me atë të formës së parë të virusit që e shkakton sëmundjen COVID-19, e në të cilin dhe është bazuar vaksina

Varianti Delta i koronavirusit përbën burim shqetësimi serioz, pasi që testet laboratorike kanë treguar se është më ngjitës dhe më rezistent ndaj vaksinave, krahasuar me format e tjera të COVID-19.

Megjithëkëtë, ka prova që tregojnë se vaksinat në dispozicion kanë efikasitet të konsiderueshëm kundër tij, pas dy administrimit të që të dyja dozave të nevojshme.