Lifestyle

Përmirësoni shëndetin tuaj me 5 racione frutash dhe perimesh

 

Studiuesit kanë arritur në përfundimin se një dietë e pasur me fruta dhe perime ndihmon në uljen e rrezikut të zhvillimit të sëmundjeve kardiovaskulare dhe kancerit, që janë edhe shkaqet kryesore të vdekjeve. Të dhënat e gjetura rekomandojnë, që njerëzit të konsumojnë 2 racione frutash dhe 3 racione perimesh çdo ditë.

Kjo për të përmirësuar shëndetin tuaj të përgjithshëm dhe për të parandaluar sëmundje të mundshme në të ardhmen. Për të arritur sasinë e rekomanduar, mund të hasni pak vështirësi fillimisht, ndaj këshillohet të filloni duke shtuar 1-2 fruta ose perime në ditë. Se cilat janë frutat dhe perimet e duhura që rekomandojnë ekspertët dhe hapat që mund të ndiqni për të realizuar këtë qëllim.