Lifestyle

Të folurit në gjumë, shkaqet dhe pasojat

 

Të folurit në gjumë është në të vërtetë një çrregullim i gjumit i njohur si somniloquy. Ekspertët shëndetësorë nuk dinë shumë rreth këtij çrregullimi se si dhe çfarë ndodh në tru kur një person flet në gjumë. Personi në këtë rast nuk është i vetëdijshëm se ai flet dhe kjo mund t’i kujtohet sapo të zgjohet.

Njerëzit që flasin në gjumë kalojnë në disa faza. Ata mund të thonë fjali të plota, të shkurtra, të pakuptueshme apo fjalë gjysmë të kuptueshme. Kjo nga ekspertët nuk cilësohet si e dëmshmë.