Lifestyle

Ushqimet që mund ta ulin rrezikun e diabetit

 

Më shumë se 34 milionë amerikanë kanë diabet, me një shumicë dërrmuese (rreth 90 deri 95%) që posaçërisht kanë diabet të tipit 2, lloji që kryesisht mund të parandalohet.

Kur dikush thotë se ka diabet të tipit 2, kjo do të thotë që trupi i tyre nuk përdor si duhet insulinën, një hormon i rëndësishëm që prodhohet nga pankreasi dhe rregullon sa glukozë ka në qarkullimin e gjakut. Insulina lejon qelizat ta përdorin glukozën për energji menjëherë ose të depozituara në muskujt tuaj, mëlçinë ose indet dhjamore, në mënyrë që të mos rri në rrjedhën e gjakut dhe ta dëmtojë potencialisht trupin.