Lifestyle

Studimi: Dy doza të vaksinës Pfizer, deri në 95 për qind efikase ndaj COVID-19

 

Dy doza të vaksinës “Pfizer”/”BioNTech” kanë rezultuar të jenë deri në 95 për qind efikase ndaj infeksioneve, evitimit të hospitalizimit, si dhe të vdekjeve nga koronavirusi në Izrael, shteti që ka vaksinuar më së shumti njerëz në botë.

Në një studim të publikuar të enjten, është bërë e ditur se një dozë e vaksinës “Pfizer” ka pasur efekt të mbrojtjes nga infektimi deri në 58 për qind, 76 për qind në shmangien e shtrirjeve në spital dhe 77 për qind ndaj vdekjeve.