Lifestyle

Programi kompjuterik që zgjidh fjalëkryqe

Foto: AP
 

“Isha me 700 njerëz që ishin vërtet të mirë në zgjidhjen e fjalëkryqeve dhe u acarova që isha aq i dobët, kështu që vendosa që ta krijoja një program kompjuterik që do të më ndihmonte”, ka thënë Ginsberg, duke folur për transmetuesin britanik BBC. Dhe më në fund ia doli. Pas 10 përpjekjesh të dështuara, “Dr Fill” – emri i programit – sapo ka fituar garën e tij të parë. Ai doli i pari në Turneun Amerikan të Fjalëkryqeve, garë kjo kryesore e fjalëkryqeve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Matt Ginsberg është i mirë në shumë gjëra –është shkencëtar i inteligjencës artificiale, autor, dramaturg, magjistar dhe pilot aeroplani. Por nuk ishte i mirë në zgjidhjen e fjalëkryqeve.

Në fakt, ai ka thënë se zakonisht nuk mund t’i zgjidhë vetë fjalëkryqet e publikuara. Kështu që, një ditë, kur ishte i ulur në sallën e një hoteli dhe po humbte përsëri në një garë të madhe amerikane të fjalëkryqeve, vendosi që të ndërmerrte diçka.