Lifestyle

Sa gjatë mbron vaksina nga COVID-19?

Foto: AP
 

Sa gjatë të mbron vaksina nga COVID-19? Ekspertët nuk e dinë, pasi janë duke studiuar personat e vaksinuar për të parë se kur zbehet mbrojtja. Sa mirë funksionon vaksina kundër varianteve të reja po ashtu e përcakton se nëse, kur dhe sa shpesh duhet të marrësh dozë të vaksinës.

“Ne vetëm kemi informatat për aq gjatë sa janë studiuar vaksinat. Duhet të studiojmë popullatën e vaksinuar e të nisim të shohim, se në çfarë faze njerëzit do të jenë sërish të cënueshëm ndaj virusit?” – ka deklaruar Deborah Fuller, një hulumtuese e vaksinave në Universitetin e Washingtonit.