Lifestyle

Së shpejti mund të kemi vaksinën për kancer dhe HIV falë zbulimit të vaksinës anti-COVID

Së shpejti mund të kemi vaksinën për kancer dhe HIV falë zbulimit të vaksinës anti-COVID
 

Shkencëtarët janë duke eksperimentuar me teknologjinë e vaksinës COVID-19 për të gjetur mënyrë për të trajtuar sëmundjet e kancerit dhe HIV-it. Kjo pasi pandemia e koronavirusit ka shtyrë shkencëtarët të krijojnë një lloj të vaksinës duke përdorur mARN ose një copë të vogël të proteinës pikuese të një grimce koronavirus, për të krijuar një përgjigje të sistemit imunitar që të mbron nga infeksioni.

Është një qasje që studiuesit e vaksinave kanë punuar në 25 vjetët e fundit, raporton Insider.