Lifestyle

Mënyrat natyrale dhe ushqimet e duhura për një gjumë të qetë

 

Melatonina është një hormon që prodhohet nga truri për të rregulluar ciklet e gjumit dhe për t’i dhënë njeriut qetësi çdo natë. Trupi prodhon 5 deri në 25 mikrogramë melatoninë çdo natë.

Kjo sasi pakësohet me kalimin e moshës, gjë që shoqërohet me probleme me gjumin. Në këtë pikë, njeriu ka dy alternativa: të marrë suplementë ose të nxisë prodhimin e melatoninës nëpërmjet mënyrave më natyrale.