Lifestyle

7 nga 10 të prekur me COVID-19 me simptoma deri edhe 5 muaj pas virusit, thotë studimi i fundit

 

Shtatë nga dhjetë persona të hospitalizuar si pasojë e COVID-19 nuk janë rikuperuar në tërësi edhe pas pesë muajsh, thotë një studim i fundit.

Personat që i kanë mbijetuar koronavirusit vazhdojnë të kenë shqetësime me shëndetin e tyre mental dhe fizik, me një në pesë persona tek të cilët janë zhvilluar paaftësi të reja, thuhet në studimin e kryer nga hulumtues në Mbretërinë e Bashkuar, shkruan CNN, raporton Koha.net. Sipas studimit, personat që kishin simptoma të vazhdueshme edhe pas pesë muajsh ishin gratë e moshës së mesme të cilat ishin më të rrezikuara nga sëmundjet si diabeti, astma dhe sëmundjet e zemrës.