Lifestyle

Si ndikon pozicioni i gjumit në shëndet

 

Sa herë shtriheni në shtrat për të bërë një sy gjumë me siguri e mendoni se si do të flini, në shpinë, në krah apo në bark? Pavarësisht se shkencërisht nuk ka lidhje të forta të pozicioneve të gjumit me problemet si dhimbja e shpinës, gërhitja, personaliteti apo sa shpesh zgjoheni gjatë natës, megjithatë ekzistojnë disa lidhje interesante mes këtyre fakteve.

1.Të fjeturit në bark: Nëse ju pëlqen të flini në bark, ju mund të jeni person i shqetësuar dhe i tronditur dhe kështu të fjeturit në këtë pozicion ju bën të ndiheni më mirë. Nëse e preferoni këtë mënyrë të të fjeturit, ju duhet të përdorni jastëk shumë të butë apo edhe fare për të mbajtur qafën mirë.