Lifestyle

Shkencëtarët kinezë zbulojnë një terapi gjenetike që vonon plakjen

Shkencëtarët kinezë zbulojnë një terapi gjenetike që vonon plakjen
Foto: Reuters
 

Shkencëtarët në Pekin kanë zhvilluar një terapi të re gjenetike që mund të ndryshojnë disa nga efektet e plakjes në minj dhe të zgjasë jetëgjatësinë e tyre, gjetje të cilat një ditë mund të kontribuuojnë në tretman të ngjashëm edhe te njerëzit, njofton agjencia Reuters.

Metoda, që është publikuar në revistën Science Translational Medicine më herët këtë muaj, përfshin deaktivizimin e gjenit të quajtur kat7 që shkencëtarët e kanë zbuluar se është faktori kryesor kontribues për plakjen e qelizave.