Lifestyle

Indi i mushkërive të pacientëve që vuanin nga COVID-19 shërohet brenda tre muajve

 

COVID-19 kryesisht prek mushkëritë tek individët e infektuar, shpesh duke shkaktuar edhe pneumoni. Ndërsa ndërpritet transferimi i oksigjenit, individët e infektuar fillojnë të përjetojnë simptoma si kollitja dhe gulçimi. Në raste më të rënda, pneumonia mund të kthehet në sindromën akute të distresit respirator (ARDS), një lloj progresiv i dështimit të frymëmarrjes. Njerëzit me ARDS mund të kenë nevojë për ventilim mekanik për t’i ndihmuar të marrin frymë.

Ka pasur një debat midis mjekëve nëse mushkëritë e një pacienti në gjendje të rëndë me Covid-19 mund të rimarrin plotësisht forcën e tyre pas shërimit nga sëmundja.