Lifestyle

Faktorët që lidhen me shëndetin mendor

 

Flini tetë orë çdo natë. Ky është mesazhi i zakonshëm, sepse me gjumë të mjaftueshëm vijnë përfitime të shumta shëndetësore.

Por kualiteti i gjumit mund të jetë faktori më i rëndësishëm që lidhet me shëndetin e mirë mendor, më shumë se orët që i keni kaluar duke fjetur, aktiviteti fizik dhe dieta ushqimore. Kështu bënë të ditur një hulumtim i fundit i kryer nga universiteti i Otagos në Zelandë të Re.