Lifestyle

Harresa për t’i paguar faturat, shenjë e hershme e demencës

Harresa për t’i paguar faturat, shenjë e hershme e demencës
 

Studiuesit kanë zbuluar se pacientët me sëmundjen e Alzheimerit dhe demencës kishin më shumë predispozita që të harrojnë t’i kryejnë pagesat, madje deri në gjashtë vjet para se të diagnostikohen, ka bërë të ditur studimi. Ndërkaq, këto veprime financiare i çuan ata që të paguajnë më shumë kredi gjatë dy dhe gjysmë viti para diagnostikimit, krahasuar me pacientët pa demencë

Problemet, si harresa për ta paguar kredinë apo faturat e ndryshme, mund të jetë tregues i hershëm i demencës, shumë vite para diagnostikimit zyrtar, ka treguar të premten një studim i ri.