Lifestyle

Frutat dhe perimet që ngjajnë me organet të cilave u bëjnë mirë

Frutat dhe perimet që ngjajnë me organet të cilave u bëjnë mirë
 

Po t’i hedhim një sy formës sonë trupore dhe formës së frutave dhe perimeve do të shohim një ngjashmëri befasuese që provon më së miri shprehjen e mësipërme. Nëse shikon pjesën e brendshme të karrotës nga larg do të duket sikur ajo i ngjan syrit.

Sa më shumë t’i afrohesh, aq më shumë do të dallosh tiparet e irisit të syrit dhe bebes së syrit. Patatja e ëmbël nga ana tjetër ka ngjashmëri të madhe me pankreasin. Xhenxhefili i ngjan stomakut. Por ka edhe shembuj të tjerë të ngjashmërisë së formave të ushqimeve me organet e trupit të njeriut.