Lifestyle

Anemia, si ta parandalojmë atë?

Anemia, si ta parandalojmë atë?
 

Anemia është një gjendje ku trupi nuk ka mjaftueshëm qeliza të kuqe të gjakut, për ta bartur oksigjenin në qeliza të ndryshme dhe organe të trupit. Oksigjeni i furnizuar përmes mushkërive tona bashkohet me hemoglobinën dhe kështu bartet në të gjitha organet dhe qelizat e trupit.

Hemoglobina përbëhet nga katër proteina globine në të cilat bashkohet hekuri.