Lifestyle

Pse duhet ta pini një gotë me çaj mali para gjumit

Pse duhet ta pini një gotë me çaj mali para gjumit
 

Tokat shqiptare janë të bekuara me thesarin natyral të bimës madhështore të Çajit të Malit. Nuk është aspak çudi që jo vetëm vendasit, por edhe të huajt që takojnë kulturën shqiptare mbeten të mahnitur nga kura e shpirtit siç shpesh e quajnë zakonin e të pirit të çajit avullues të malit shqiptar. Diçka është e sigurt, asnjë vend në botë nuk prodhon këtë cilësi bime, si kjo jona.

Sipas burimeve, kërkesat e tregjeve të huaja për varietetin shqiptar, Sideritis Raeseri janë në kulmin e tyre. Çaji i Malit shqiptar të humbet mendjen me aromën unike, të përfshin në nostalgjinë e kohëve të kaluara dhe të ringjall ndjesitë e plota të shijes. Çaji i Malit është një nga produktet më të kërkuara në të gjitha komunitetet shqiptare që jetojnë në Evropë, Amerikë dhe deri në Australi.