Lifestyle

Pandemia mund të çojë në ndërrim të roleve mes prindërve, thonë ekspertët

Pandemia mund të çojë në ndërrim të roleve mes prindërve, thonë ekspertët
Foto: Ilustrim

Viti 2020 ka qenë transformues se si e sheh shoqëria atësinë dhe mund të prodhojë ndryshimin më të madh të përgjegjësisë së kujdesit mes prindërve që nga Lufta e Dytë Botërore, sipas ekspertëve.

Një hulumtim i ri ka treguar se teksa gratë morën barrën e kujdesit shtesë për fëmijët në fazën e parë të izolimit si pasojë e pandemisë së koronavirusit dhe po ndikohen në mënyrë jo të barabartë nga rënia ekonomike, mund të ketë rritje të orëve të kujdesit të baballarëve për fëmijët e tyre.