Lifestyle

Sipas studimeve australiane, kush konsumon vezë përditë rrit me 60% mundësinë e diabetit

 

Vezët janë prej mijëra vitesh një nga ushqimet më karakteristikë të përditshmërisë tonë. Të ziera, të fërguara, omëletë, të “rrahura”, mënyrat për t’i shijuar janë nga më të ndryshmet. Veza perceptohet si një ushqim i shëndetshëm, por sipas studiuesve australian të universitetit të Australisë së Jugut, është më mirë që me to mos të abuzohet, pasi mund të shkaktojnë pasoja të rënda.

Sipas studimit, të botuar në revistën “British Journal of Nutrition”, i kryer në bashkëpunim me Universitetin Mjekësor të Kinës dhe Universitetin e Katarit, një konsum ditor i një ose më shumë vezëve mund të rrisë deri në 60% mundësinë e diabetit.