Lifestyle

Izraeli fillon testimet te njerëzit të vaksinës kandidate për COVID-19

Izraeli fillon testimet te njerëzit të vaksinës kandidate për COVID-19
Foto: Reuters
 

Izraeli ka filluar sot testimet te njerëzit ë vaksinës kandidate të vet për COVID-19, që nëse rezulton e suksesshme, mund të jetë e gatshme për qytetarët në përgjithësi në fund të verës së vitit të ardhshëm.

80 vullnetarë do të marrin pjesë fillimisht në prova që do të zgjerohen më pas deri te 960 vullnetarë në dhjetor. Nëse në këto prova vaksina rezulton efikase dhe e sigurt, atëherë faza e tretë me 30 mijë vullnetarë është e paraparë për prill/maj të vitit të ardhshëm.