Lifestyle

Çfarë i ndodh trupit kur rritet tensioni i lartë i gjakut

Çfarë i ndodh trupit kur rritet tensioni i lartë i gjakut
 

Hipertensioni, apo presioni i lartë i gjakut, ndodh kur gjaku qarkullon në kapilarë me forcë më të lartë se ajo që konsiderohet e shëndetshme.

Kur tensioni është i lartë, mund të dëmtojë muret e arterieve dhe venave të trupit.