Lifestyle

Shkencëtarët: Vaksinat ruse dhe kineze ndaj COVID-19 kanë mangësi

Shkencëtarët: Vaksinat ruse dhe kineze ndaj COVID-19 kanë mangësi

Vaksinat ndaj COVID-19, të prodhuara në Rusi dhe Kinë kanë një mangësi: Ato bazohen mbi virusin e gripit sezonal, të cilit janë ekspozuar shumë njerëz, gjë që potencialisht kufizon efektivitetin e tyre, thonë disa ekspertë.

Vaksina e “CanSino Biologics”, e miratuar për përdorim ushtarak në Kinë, është formë e modifikuar e adenovirusit të tipit 5, apo Ad5. Kjo kompani është në negociata për ta siguruar miratimin emergjent në disa shtete, para se të nisë provat e fazës së tretë, ka raportuar javën e kaluar gazeta amerikane, “The Ëall Street Journal”.