Lifestyle

Studimi i fundit rrëzon idenë e imunitetit kolektiv për të luftuar koronavirusin

Studimi i fundit rrëzon idenë e imunitetit kolektiv për të luftuar koronavirusin
Foto: Reuters
 

Imuniteti kolektiv nuk funksionon si strategji kundër COVID-19. Në këtë përfundim ka dalë një kërkim i fundit i disa shkencëtarëve ku për studim u mor Suedia.

Shteti skandinav nuk u fut në karantinë në nivel kombëtar duke pretenduar se imuniteti kolektiv do të mbrojë popullsinë. Me këtë taktikë synohet që shumica e njerëzve të infektohet dhe të bëhet rezistente ndaj virusit, aq sa ai nuk mund të shpërndahet më.