Lifestyle

Beteja shpresëdhënëse kundër dementisë

Beteja shpresëdhënëse kundër dementisë

Pavarësisht nga mungesa e trajtimeve efektive apo strategjive parandaluese, epidemia e dementisë po shuhet në SHBA dhe Evropë, kanë raportuar shkencëtarët.

Rrezikshmëria, që të zhvillohet dementi te një person gjatë jetës së tij, tani është 13%, më e ulët se që ka qenë në vitin 2010. Niveli i shkallës së shfaqjes për secilën moshë ka rënë gradualisht gjatë çerekut të shekullit të kaluar. Nëse vazhdon kjo prirje, vërejnë autorët e këtij hulumtimi, do të kemi 15 milionë njerëz më pak me dementi në Evropë e Amerikë sesa që janë tash.