Lifestyle

Nisin hulumtimet për mjekim të COVID-19 me serum të zhvilluar nga antitrupat e kuajve

Nisin hulumtimet për mjekim të COVID-19 me serum të zhvilluar nga antitrupat e kuajve

Në Argjentinë kanë filluar kërkimet klinike për mjekim të COVID-19 me serum hiperimun të zhvilluar nga antitrupat e kuajve.

Serumin që e prodhon ndërmarrja bioteknologjike “Imunova” merret me injektimin e proteinës së SARS-Kov-2, e cila bën që kali të prodhojë një sasi të madhe të antitrupave neutralizues. Pastaj, plazma nxirret nga kali, pastrohet dhe përpunohet.