Lifestyle

A e bënë obeziteti më të rrezikshëm koronavirusin?

 

Të qenët mbipeshë në përgjithësi e rritë rrezikun nga faktorë të tillë si, diabeti i tipit 2, sëmundjet e zëmrës, disa lloje të kancerit si ai i gjirit dhe zorrëve, dhe prekja nga sulmi kardiak.

Në fazat e para të përhapjes së koronavirusit, nëse një person ka vuajtur nga probleme paraprake të zemrës ose diabetit, janë identifikuar si persona më të rrezikuar për të pësuar me fatalitet nga COVID-19. Por mbipesha nuk hynte në mesin e të rrezikuarve.