Lifestyle

Krijohet për herë të parë në Itali proteza e lëngshme e retinës së syrit

Krijohet për herë të parë në Itali proteza e lëngshme e retinës së syrit

Proteza e parë e retinës në formë të lëngshme është krijuar për herë të parë në Itali.

Sipas medias italiane, kjo është realizuar nga Instituti Italian i Teknologjisë dhe lajmi është bërë publik nga drejtori i Qendrës për Neuroshkencën dhe Teknologjinë në Xhenova Fabio Benfenati, transmeton shqiptarja. Ai tha se proteza formohet nga një solucion ujor, në të cilin qëndrojnë nanogrimca fotoaktive.