Lifestyle

Çka nëse bota do të ishte pa viruse?

Çka nëse bota do të ishte pa viruse?
 

Viruset duket sikur ekzistojnë vetëm për ta shkatërruar shoqërinë dhe për t’i shkaktuar vuajtje njerëzimit. Ato kanë marrë miliona jetë njerëzish gjatë mijëvjeçarëve, shpesh duke shfarosur pjesë të mëdha të popullatës globale, nga pandemia e Gripit spanjoll e vitit 1918 e cila vrau 50-100 milionë njerëz, e deri te 200 milionë njerëzit që vlerësohet se kanë vdekur nga sëmundja e lisë vetëm në shekullin XX.

Pandemia aktuale e COVID-19 është vetëm një nga seritë e sulmeve virale të vazhdueshme dhe të pafundme. Nëse do të ekzistonte mundësia për të gjetur një ilaç që zhduk të gjitha viruset në qarkullim, shumica e njerëzve do të donin që ky moment të ishte pikërisht sot.