Lifestyle

Plazma e dhuruar e gjakut ndihmon pacientët me COVID-19

Foto: Reuters / ilustrim
 

Plazma nga njerëzit e shëruar prej COVID-19 ka treguar shkallë të përmirësuar të shërimit dhe pacientët ishin më pak të varur nga terapia me oksigjen sesa pacientët e tjerë që nuk e kishin marrë këtë terapi, sipas rezultateve të një studimi të vogël në SHBA.

Studimi i publikuar të premten, dha detajet e rezultateve preliminare të 39 pacientëve të hospitalizuar në spitalin Monunt Sinai ne New York, shkruan Al Jazeera.