Lifestyle

Maskat mund të ndihmojnë në reduktimin e përhapjes së viruseve

Maskat mund të ndihmojnë në reduktimin e përhapjes së viruseve
 

Maskat mund të ndihmojnë në reduktimin e përhapjes së pandemisë Covid-19, sipas hulumtuesve që kanë studiuar efektet e maskave kirurgjikale mbi transmetimin e koronavirusit dhe gripeve të tjera.

Në studim thuhet se përdorimi i maskave kirurgjikale nga të sëmurët e redukton ndjeshëm numrin viruseve të detektueshme në pikat e lëshuara përmes frymëmarrjes dhe koolitjes, shkruan Reuters.