Lifestyle

Ushqimet që zgjasin përtej afatit të caktuar të përdorimit

 

Edhe pse shitësit janë të detyruar t’i largojnë nga shitja produktet e skaduara, blerësit me siguri mund t’i përdorin disa prej tyre edhe disa muaj pas datës së cekur në paketim.

Shumë njerëz nuk e dinë që data në disa produkte nuk është në fakt afati i tyre. Këto data janë vetëm udhëzime për disa produkte, por ato nuk janë strikte dhe jo të gjitha duhet të ndiqen verbërisht, veçanërisht kur bëhet fjalë për disa ushqime të caktuara, shkruan “Insider.com”.