Lifestyle

Koronavirusi vë në pah rritjen e shpejtë të industrisë së vaksinave

Koronavirusi vë në pah rritjen e shpejtë të industrisë së vaksinave
 

Shpërthimi i koronavirusit ka kthyer vëmendjen kah rritja e shpejtë e industrisë së vaksinave.

Tregu i vaksinave ka shënuar rritje gjashtëfish në dy dekadat e fundit, në vlerë më shumë se 35 miliardë dollarësh sot, sipas “AB Bernstein”. Kompania ka thënë se industria është konsoliduar në katër tregtarët kryesorë që zënë rreth 85 për qind të tregut – prodhuesin britanik “GlaxoSmithKline”, kompania farmaceutike franceze “Sanofi” dhe amerikanet “Merck” dhe “Pfizer”.