Lifestyle

Kërpudhat, ideale për diabetikët, parandalojnë kancerin e prostatës dhe të gjirit

 

Kërpudhat janë të pasura me proteina, vitamina, minerale, aminoacide, antibiotikë dhe antioksidantë, ato mund t’ju mbrojnë nga infeksionet dhe sëmundjet.

Përfitimet shëndetësore të kërpudhave, siç shkruan Panorama, përfshijnë lehtësim nga nivelet e larta të kolesterolit, ndihmojnë po ashtu në parandalimin e kancerit të gjirit dhe kancerit të prostatës, në sajë të pranisë së Beta-Glucans, e cila efekte antikancerogjene.