Lifestyle

Pse unaza e martesës vendoset në gishtin e katërt

Pse unaza e martesës vendoset në gishtin e katërt

Kur shohim dikë me një unazë në gishtin e tyre të katërt në dorën e djathtë besojmë që nuk është i martuar. Megjithatë, një unazë në dorën e majtë në po atë gisht do të thotë që personi nuk është beqar. Ekziston një arsye historike për këtë gjë.

Tradita e unazës së dasmave daton që nga Egjipti i lashtë, pasi arkeologët kanë gjetur prova në hieroglifikë që nuset mbanin unaza. Njerëzit që filluan të mbanin një të tillë besonin se ata kishin një “nerv delikat” i cili rridhte nga gishti i katërt deri në zemër, dhe atëherë zemra besohej se ishte qendra e emocioneve.