Lifestyle

OBSH: Thoni jo alkoolit, po sportit

OBSH: Thoni jo alkoolit, po sportit
 

Faktet tronditëse të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, sot në botë nga demenca vuajnë 50 milionë njerëz, brenda 2050-ës, të sëmurët do të trefishohen.

OBSH iu drejtohet institucioneve shkencore dhe shëndetësore duke publikuar për herë të parë një udhëzues që synon frenimin e shpërthimit të këtyre sëmundjeve. Njëqind e pesëdhjetë minuta (të paktën) të aktivitetit të moderuar fizik javor. Duhani? Të ndalohet.