Lifestyle

Simptomat e leukemisë që duhet t’i dijë çdo grua

 

Shumica e qelizave të gjakut krijohen në palcën e eshtrave, substancë që gjendet në kockat tuaja. Kur një nga këto qeliza të porsalindura bëhet mutante, ajo bëhet kancerogjene. Me klonimin e saj, përhapja e qelizave kancerogjene shkakton leukemi - kanceri i gjakut.

“Leukemia është më e zakonshme te të rriturit, të moshës ndërmjet 50 dhe 70- vjeç", shpjegon Martha Wadleigh, shefe e Programit për Trajtimin e Leukemisë në Institutin e Kancerit Dana-Farber, transmeton kp.