Fillojeni mëngjesin me një lugë mjaltë Foto: Uchicook

Fillojeni mëngjesin me një lugë mjaltë

22 January 2019 08:33

Mëngjesi është shumë i rëndësishëm për shëndetin e mirë, dhe një veprim apo mosveprim i orëve të hershme ndikon në shëndetin dhe disponimin gjatë ditës.

Jo vetëm mjekësia popullore por edhe studime të ndryshme vlerësojnë se nisja e ditës duke konsumuar një lugë të vogël me mjaltë është mënyra ideale për t’i dhënë fuqi dhe energji organizmit përgjatë gjithë ditës, shkruan ksp.

Mjalti përmban sasi të vogla proteine, vitaminë C dhe vitamina të tjera të rëndësishme. Vlerat më domethënëse të mjaltit vijnë nga mineralet që ai përmban. Poashtu ai shihet si multivitamin.

Mjalti i dhuron fuqi organizmit, ai është antioksidant si dhe armik i mikrobeve.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme