Kuriozitet

Shitet në ankand ora që u shkri pas shpërthimit të bombës atomike në Hiroshima

Një orë e shkrirë nga bombardimi i Hiroshimas, Japoni, më 6 gusht 1945, është shitur për më shumë se 31,000 dollarë në ankand.

Ora ka ndaluar në momentin kur bomba atomike ishte hedhur në qytetin japonez – 8:15 të mëngjesit. Shuma përfundimtare që u ofrua në ankand ishte 31,113 dollarë.

Artefakti u gjet në rrënojat e Hiroshimas dhe ofron një pamje të vogël nga shkatërrimi i madh që u bë nga shpërthimi i bombës së parë atomike mbi qytet, shkroi AP. 

Ora e vogël, që vlerësohet si gjësend i rrallë që i ka mbijetuar shpërthimit, u vu në ankand bashkë me gjësende të tjera historike. Pavarësisht se pamja e orës ka ndryshuar pas shkrirjes, akrepat e saj mbesin si në momentin kur u ndalën.

Sipas shtëpisë së ankandit “RR Auction”, një ushtar britanik e mori orën nga rrënojat ndërsa ishte në një mision për të ofruar ndihma emergjente atje.

Image