Lëmsh

Dronët me inteligjencë artificiale për zbulimin e zjarreve

Foto ilustrim
 

Intro: Zjarret e furishme këtë verë kanë lënë gjurmë vdekjesh dhe shkatërrimi. Ka shqetësime të shumta për ndryshimin e klimës e fatkeqësi të tilla mund të bëhen më të shpeshta. Teknologjia e dronëve të prodhimit danez po përdor inteligjencën artificiale për të dalluar dhe monitoruar zjarret nga lart.

Tek zhurmon në qiell, ky dron i pajisur me inteligjencë artificiale është në kërkim të zjarreve.