Lëmsh

Zbulohen specie misterioze që jetuan 100,000 vjet para njerëzve

Foto: CNN
 

Studiuesit kanë zbuluar dëshmi se pjesëtarë të një specieje misterioze arkaike njerëzore varrosën dhe gdhendën në muret e shpellave shumë përpara provave më të hershme të varrezave nga njerëzit modernë.

Truri që i përkiste species së zhdukur të njohur si “Homo naledi”, ishte rreth 1/3 e madhësisë së një truri të njeriut modern.