Lëmsh

300 monedha argjendi zbulohen në Danimarkë

 

Këto monedha janë zbuluar nga arkeologët në veri të Jutlandit në vjeshtën e vitit të kaluar. Ato u gjetën me një detektor.

Thesari përbëhet nga 300 monedha të argjendta dhe bizhuteri të copëtuara, të cilat, sipas ekspertëve, janë përdorur për pagesa.