Lëmsh

Gjendet në Egjipt një mumje e mbuluar me fletë ari

 

Arkeologët thonë se kanë gjetur një mumje të mbuluar me fletë ari të mbyllur brenda një sarkofagu që ka qenë i pahapur për 4,300 vjet.

Mumja, eshtrat e një njeriu të quajtur Hekashepes, mendohet të jetë një nga kufomat më të vjetra dhe më të plota jo mbretërore të gjetura ndonjëherë në Egjipt, raportoi BBC-ja të enjten.