Lëmsh

Arkeologët gjejnë mbetje që mund të dëshmojnë se çfarë hëngrën spektatorët e luftimeve të gladiatorëve

 

Spektatorët e luftimeve të gladiatorëve romakë në Koloseum, Romë, mund të kenë ngrënë ushqime me ullinj, fruta dhe arra. Këtë e tregoi zbulimi i fundit arkeologjik, për të cilin punohej që nga janari i vitit të kaluar, shkruan BBC.

Janë gjetur mbetje fiku, rrushi, qershie, manaferre, arra dhe fruta të tjera. Përveç kësaj, u gjetën eshtra arinjsh dhe macesh të mëdha, të cilat me siguri u përdorën për luftime në arenën gladiatoriale. Zbulimi ka ndodhur në momentin kur po hetohej rrjeti i ujërave të zeza 2000 vjeçare.