Lëmsh

Shi meteorësh do të ketë sot

Foto: Getty
 

Shiu i meteorëve Orionid pritet të arrijë kulmin të premten, 21 tetor, por më së miri do të vërehet midis orëve të mesnatës dhe agimit. Nëse shikojmë siç duhet, larg çdo drite të ndritshme dhe zonave të ndotura, shikuesit mund të presin të shohin rreth 10 deri në 20 meteorë në orë gjatë kësaj kohe, sipas EarthSky.

Ndërsa shiu i meteorëve arrin kulmin, hëna do t'i afrohet një gjysmëhëne të hollë dhe nuk do të jetë më aq e ndritshme sa të errësojë pamjen e meteorëve.