Lëmsh

Një robot vendos rekord në vrapimin 100 metra

 

Cassie, një robot me dy këmbë i zhvilluar nga studiuesit në Universitetin Shtetëror të Oregonit, vendosi rekord botëror duke vrapuar 100 metra në 24.73 sekonda, shkruan TechnoNews.

Roboti filloi nga një pozicion si atlet, vrapoi dhe më pas u kthye në pozicionin e tij fillestar pa rënë në tokë.